30 Mayıs 2013 Perşembe

Namie Amuro esintileri heryerde...

Namie Amuro deyince akan sular durur. Asya'nın en başarılı bayan solo şarkıcısı olarak gözümde her zaman 1.liği bulunan Namie onee-chan'ın kliplerini herkes izlememiş olabilir. Ben sanırım hemen hemen hepsini izledim ve hangi klipte neler oluyor hatırlıyorum. Benim için sesi, klipleri ve müziği bu kadar önemli olan bir insanın kliplerine benzer klipler görünce kendimi tutamıyorum....
İlk benzerlik 17 Mayıs'ta yayınlanan Jennifer Lopez - Live It Up ft. Pitbull klibinde kendini gösterdi. Nasıl mı ? Klibin 1:10'dan sonrasında J-Lo'nun çıktığı sahneyi görür görmez insan  durup "Ooops Hot Girls" tepkisi veriyor.  Resimlerimiz gelsin efendim...
 J-Lo'nun sahnesi...


 Temmuz 2012 çıkışlı Hot Girls klibinden bir sahne...


Sıradaki benzerlik çok daha yakın bi zamanda geldi. 27 Mayıs'da Koreli kız grubu 2NE1 üyesi olan CL'in ilk solo albümünün klibi olan THE BADDEST FEMALE 'de kendini gösterdi. n Amerikan hiphop/rap kliplerinin karması denebilecek bi kıvamda olan klibin 3.dk 'dan sonra gelen sahnesindeki bayrak dikme olayını görünce yine bir "Oooops" tepkisi çıkıverdi. Sahneyi görür görmez " Naked? " ifadesi beynimde bi o yana bi bu yana uçuşup durdu. Sonra yok canım diyerek Namie Amuro'nun Naked klibini bi daha bi izledim ve evet yanılmıyorum. Yine bir benzerlik kendini göstermiş durumda.
Hiçkimse sadece rastlantıdır demesin çünkü Avex'in eli kolu uzundur. Bırakın Kore'yi Çin'i Amerika'yı dünyanın başka ülkelerinde bile birilerinin plak şirketi olabilir. Yani Avex'i tanımamak ve kliplerini bilmemek, özelliklede Kore'de birçok ödül kazanmış bir kız grubunun yapabileceği iş değil.
Neyse efendim Cl'in suçu yok bu konuda.
 Klibin yapımcısı ve kurgu yönetmeni kim bilmiyorum ama bir daha klip çekmemesini öneriyorum. Klip çekerken araştırmacı ruhunu kullanmalı, Amerikan ve Japon müzik dünyasından haberdar olmalı. 
Resimler gelsin efendim...

 27 Mayıs 2013 çıkışlı THE BADDEST FEMALE...



  Temmuz 2012 çıkışlı Namie Amuro - Naked...



Resimlere genel bir bakış atalım...


2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Namie kliplerinden görüntüler heryerde karşımıza çıkıyor vuhu~~ :D

      Sil