30 Mayıs 2013 Perşembe

Bir Chemistry var benden içeri...


CHEMISTRY

Pop-R&B tarzında şarkı söyleyen iki kişilik bir gruptur. Kawabata Kaname ve Douchin Yoshikuni 1999 Ekim - 2001 Ocak arasında yapılan ASAYAN Chou Danshi Vokalist Seçmeleri'nde 19bin kişiyi geride bırakarak zirveye ulaştılar. Yarışmada finalistler değişik eşleşmelerle birçok single yayınladılar fakat Kawabata and Dochin'nin "Saigo no Yoru" şarkısı Aralık 2000'de 35 bin satarak Oricon listelerinde 9.sıraya kadar yükseldi. 2001 Ocak'ta yarışmayı kazandıktan sonra yayınladıkları ilk resmi şarkıları "PIECES OF A DREAM," milyonlarca kopya satarak Oricon'da ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Grubun yapımcısı Kiyoshi "KC" Mitsuo, 2012 yılında yayınlanacak olan singledan sonra grubu bırakacağını açıklayarak, solo kariyerine devam edeceğini duyurdu.

Duyurdu ama bize ne olacak ?

Bize derken grubun sevenlerinden bahsediyorum. Solo kariyerinde muhteşem bi başarı elde edebilecek olan Kawabata bence grubu bir arada tutmalı. Her iki türlüde başarıyı vaat eden bu ikilinin birlikte kalmasını tercih ederim. İkilinin şarkılarını dinlerseniz haklı olduğumu anlayacaksınız. Ama ille de solo derlerse Douchin benim için kesinlikle 2.plana düşecektir. Çünkü Kawabata'nın sesi ve şarkıları beni daha çok etkiliyor. Zaten albümlerdeki solo çalışmalara bakıncada Douchin bu konuda daha pasif diyebilirim. Pasiflikten kastım yanlış şarkı seçimleri. İkisininde sesi gerçekten çok güzel zaten öyle olmasa binlerce kişiyi geride bırakıp birinci olamazlardı. Altını çizeyim bu yarışmaya Exile Atsuhi ve Nesmith'de katılmış. Onların seçilmeme nedeni ses uyumu sanırım ama ATSUSHİ BU BORUMU? diyor insan ister istemez. Neyse konu farklı yerlere sürükleniyor hemen toparlayayım.

İkilinin şarkılarını mutlaka dinleyin. Dağıldıklarına göre artık sololarını da dinleyin özelliklede KAWABATA'yı dinleyin diyorum...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder