12 Mayıs 2013 Pazar

Benim gözümden Shota Shimizu...


Doğum tarihi : 27 Şubat 1989

İlkokulda soul müzik tarafından büyülenen Shota müziğe bir hobi olarak başlamış.
1 Haziran 2008'de New York'ta her sene yapılan Japon Günü Festivali'nde yer almış.
Osaka'da bulunan yerel bir Hrıstiyan okuluna giden Shota gospel müzik tarzı ile orada tanışmış. Soul etkisinde kalan Shota müzik kariyerine bu yönde başlamış ve Donny Hathaway, Marvin Gaye, Ray Charles gibi ustaları kendine örnek almış.
Çıkışından önceki Kasım ayında (yani 2007 yılı) New York'taki Apollo Tiyatrosu'nda yapılan Amatör Gecesi'nde İngilizce seslendirme yapmış.19 Kasım 2008 yılında tekrar Apollo Tiyatrosu sahnesinde yer almış.  Kyu Sakamoto'nun Sukiyaki adlı eserini seslendiren Shota, 1500 kişi tarafından ayakta alkışlanmış.Japon milliyetçiliğini (gururu) ve japon dilinin güzelliğini göstermek istediğini söylemiş.

Osaka'lı olan Shota ilk çıkışını 20 Şubat 2008 yılında Home albümü ile yapmış.
Yetenekli şarkıcı ve söz yazarı olan Shota, bazen güçlü bazen yumuşak ama herzaman zengin duygularla şarkılarını icra etmektedir. Her tarzdan şarkıyı kolaylıkla söyleyebilen Shota, Japonya'da yer alan nadir çoklu-yeteneklerden birisi olarak görülmekte.

Shota gerçekten farklı tarzların üstesinden kolayca gelebileceğini albümlerinde bize göstermekte. Tabi bunu farketmek için albüm ve single çalışmalarının hepsini incelemek şart. İlk olarak latin ezgileriyle başlayalım. Kendisi bu tarzın hakkını gerçekten vermekte. Bunun örneği ise Color albümünden Flower şarkısı ile gözler önüne gelmekte.

Bir diğer latin ezgimizde orjinalini Prince Royce'dan dinleyebileceğiniz Stand By Me şarkısı.





Bu şarkıları dinledikten sonra Shota ile sizi hemen başka bir tarza sürükleyelim. Şimdi sıradaki tarzımız Jazz. Şarkımızın youtube linkini bulamadığımdan dolayı sadece ismini veriyorum. Şarkının adı Only me, Only you.

Başka bi tarza uçuş yapalım derseniz sıradaki tarzımız rap. Rap müziğinde gerçekten büyük başarılar yakalayan Shota'nın en çok rağbet gören şarkısı Kato Miliyah ve Shun ile yaptığı Konya wa Boogy Back şarkısı (şarkı Kato'nun albümünde yayınlandı).
Bunun dışındada birçok rap işbirliği bulunmakta ki benim en sevdiklerimden birisi Again'dir. Pop RnB şarkıcısı olan Shota'nın GoodBye şarkısınıda mutlaka dinlemelisiniz tabiki.





Bu kadar saydık peki ya aşk şarkıları ? Aşk şarkıları gerçekten fazlasıyla var... Özellikle You & I ve Cream bu kategorideki favorilerim.
 You & I ----> http://www.dailymotion.com/video/xzejkg_ss-you-i-turkish-sub_music#.UY5AUsqp43k
Cream ---> http://www.dailymotion.com/video/xzekev_ss-cream_music#.UY5AU8qp43k

Birçok şarkıcının şarkılarını akustik olarak söyleyen Shota bu konuda gerçekten iyi işler çıkartmakta.
Shota slow şarkılar konusunda da ustalığı elden bırakmamakta tabiki.  Bunlardan en sevdiklerim arasında Rainy Blue ve 366 Nichi ilk sıralarda yer almakta.




Ek:
2011 yılında Kato ile birlikte göründükleri klipleri Believe'i yayınlamışlardı. Kato Miliyah ile yaptıkları düetlerle beğeni topladıkları için yaklaşık 2 yıldır ortak çalışmalarını sürdürmekteler. Gerek akustik gerek albüm çalışmalarında birbirlerine her zaman destek vermekteler.


Yani toparlamak gerekirse, Shota her tarzda şarkıyı layıkıyla icra eden, Japonya'nın nadir yetenekleri arasında yer alan güzide bir şarkıcıdır. Söz yazarlığı konusunda da beğeniler toplayan Shota, müziğin göz bebeklerinden birisi sayılmalı bence. Demem şu ki, birbirinden güzel şarkılara sahip bu şarkıcının şarkılarını bi gözden geçirin. Sizlere uygun şarkıları çıkacaktır...

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. sevilmeyecek gibi değil ki kereta :D
      Bide dans etmeyi bilseydi tadından yenmezdi ^^

      Sil
    2. eee o kadar da olmaz ama yani diğer insanlara haksızlık olur kuzum baksana şuraya adamın yapamadığı şey yok gibi bi şey :)

      Sil
    3. Evet, müzik yorumcularının da dediği gibi çoklu-yetenek o :) Ben onu her haliyle seviyorum ^-^

      Sil
    4. eee sevilmicek gibi değil kerataa :P :)

      Sil