22 Mart 2016 Salı

15.Yılın Kutlu Olsun w-inds.

Japonya sevdam zirveye vurduğundan beri  -yani yaklaşık 4 yıldır- severek ve takdir ederek dinlediğim, vokal konusunda en iyiler arasına koyabileceğim, oldukça yetenekli ve sevimli 3 adamdan oluşan, birçok ödülü kucaklamış w-inds. grubunun 14 Mart da 15.yılı dolmuş oldu. 
Sözüm ona diğer popüler ve muhteşem(!) Asya gruplarının  aksine bu grubun öyle internette taşkınlık yapacak goygoycu bi hayran kitlesi yok. Bu yüzden buralarda etkisi pek görülmez bu grubun ama Asya ülkelerinde hiç de küçümsenemeyecek, oldukça kafa bi hayran kitlesi var *-* Bu ülkeler Japonya'yı saymazsak -Japon oldukları için tabii- Çin, Kore, Hong Kong ve Tayvan.  <3  
Özellikle Tayvan bu konu da cidden önde. Öyle ki birçok popüler Tayvanlı artist onların konserine de katılmış bulunmakta. Hatta Tayvan'da 2004 yılında yapılan konserlerinin biletleri satışa sunulduktan sadece 23 dk sonra tükenmiş.
Günümüze dönersek bu mayıs ayında 36.single çalışmaları piyasa da yerini alacak. 
- Para biriktirip best selection albümünü almak istiyorum ama belki single ı alırım ama çok pahalı namıssız-
 Şarkılarına bi göz atarsanız kendinize göre bikaç tane bulacağınıza inanıyorum ben.

36 single, 4 tanesi seçme  toplam 15 albümleri var.

 Keita Tachibana (橘 慶太)
16 Aralık 1985
Fukuoka
 (Ana Vokal, Dans)

Chiba Ryōhei (千葉涼平)
18 Kasım 1984
Sapporo
(Lider, Rap, Nakarat, Dans)


Ryuichi Ogata (緒方 龍一)
 17 Aralık 1985
Sapporo
( Rap, Nakarat, Dans)



Grup ile ilgili şöylece bi wikipedia bilgisi ekleyeyim buraya.

Ryohei Chiba ve ablasının ısrarlarıyla katılan Ryuichi Ogata,  Sapporo da katıldıkları bi dans okulunda tanılıyorlar.
Ryoheiarkadaşlarıyla birlikte birçok canlı programa -live- katılıyor ve annesi ile de 1998 yılında bi çeşit televizyon programına katılıyor ve televizyon deneyimini ilk oradan kazanmış oluyor.
2000 yılında henüz 14 yaşında olan Keita Tachibana (Japonya da Keita olarak tanınıyor.),  Fukuoka'dan Vision Factory şirketinin düzenlediği Starlight Ses Seçmeleri'ne katılıyor ve şirketle anlaşma imzalıyor.
Aynı sene Ryohei ve Ryuichi de kendi dans okullarının düzenlediği ses yarışmasında başarılı olunca Keita'ya katılıyorlar ve birlikte "w-inds." grubunu kuruyorlar.
Daha sonra üçlü Tokyo'ya taşınıyor ve kasım ayında Yoyogi Park ve Shibuya'da faaliyetlerini -kendilerini- tanıtmak için sokak gösterileri düzenliyorlar.
2001 yılında ki resmi çıkışlarından önce yaklaşık 8.000 kişi izlemeye geliyor.

14 Mart tarihinde yayınladıkları "Forever Memories" single çalışmaları 216,590 kopya satıyor. 4 Temmuz 2001 tarihinde 2. single "Feel the Fate", 17 Ekim 2001 tarihinde de 3.single çalışmaları olan "Paradox" yayınlanıyor.
43. Japan Record Award da En İyi Yeni Artist ödülünü alıyorlar.
tabii bu daha başlangıç *-*
19 Aralık 2001 tarihinde yayınladıkları ilk albümleri "1st Message" listeler de birinciliğe oturuyor. 
20 Şubat 2002 tarihinde yayınlanan 4.single çalışmaları "Try Your Emotion" da listelerde 2. sıraya yerleşiyor.

 Daha sonra aldıkları ödüllerin koca bir listesini vermeyeceğim tabii ama belki daha sonra daha ayrıntılı bir yazı gelebilir. 

Onun dışında ilgi çekebilecek bi bilgi olarak 2009 yılında ki çalışmaları olan "Rain Is Fallin'/Hybrid Dream". "Rain Is Fallin'" şarkılarında BigBang grubundan GD ile  işbirliği yaptılar ve rap sözlerinde ona yer verdiler.

 "Truth (Saigo no Shinjitsu)" şarkısı ise Amerikalı şarkıcı ve şarkı sözü yazarları Ne-Yo ve B. Howard tarafından bestelenmiştir ve onlar w-inds. grubu ile tanıştıktan sonra yeteneklerini onaylamıştır.

2004-2005-2006 ve 2007 yıllarında üst üste
Yahoo! Hong Kong Buzz Müzik Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Grup ödülünü aldılar.
Tabii bunlar sadece bir kısmı ödüllerinin.
 ~~~~
İçtenlikle önerdiğim bi gruptur ve Keita'nın muazzam bi sesi var. En yüksek notalara bile rahatlıkla çıkabiliyor.
Ayrıca Keita bu sene 2. solo albümünü yayınlayacak.
Bu grubu sevmemin nedenlerinden birisi de Keita solo albüm çıkardığı zaman Ryohei ve Ryuichi'nin gönülden desteklemesi ve hep arka çıkmaları. Albümünün tanıtımını yaparlarken onlar Keita'dan daha heyecanlılardı.
Diğer grupların aksine bu grup hep bütün olmayı  başarabildiği için çok seviyorum.

Şarkı çevirilerinden iki adet 

Do An Action

夢で逢えるのに~Sometimes I Cry




Yazı daha fazla uzamasın diye buracıkta sonlandıracağım ama şarkılarından bikaç tanesini dinlemeniz için aşağıya bırakacağım. 
Umarım beğenirsiniz. *-* <3

Dinlemek için tıklayın lütfen.







Mata ne ~~

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder